Genieten, genieten, genieten

Het advies wat ik de hele tijd mee krijg is als ik mij goed voel dat ik dan zeker moet genieten en leuke dingen moet doen. Dat hoef je mij dan ook maar één keer te zeggen want ik ben gek op leuke dingen doen. Heerlijk op pad gaan! Het kwam dus goed uit dat ik me weer helemaal goed voelde na de tweede chemo en wij veel leuke dingen op de planning hadden staan. Heerlijk vooruitzicht en opladen voor chemo drie.

Herstellen van mijn lichaam

Ik mag nog steeds van geluk spreken. Chemo twee zat erop en soms moet je dan weer even herstellen. Dit viel me eigenlijk deze keer heel erg mee. De vorige keer had ik hetzelfde gevoel, alleen wat ik toen ook uitlegde is dat ik echt ineens voelde aan mijn lichaam dat het weer opgeladen was. Deze chemo heb ik mij eigenlijk de hele tijd wel zo gevoeld. Natuurlijk moe, maar mijn lichaam had in de ‘chemo vrije week’ geen extra tijd nodig om te herstellen. Althans zo voelde ik dat dan. Daar ben ik nog steeds zo blij mee. Dat ik in deze week m’n zinnen dan ook echt even op iets anders kan zetten.

Mijn eerste volle week zonder haren en iedereen ziet ineens dat je ziek bent. Maar ik ga ervoor, zoveel leuke dingen gepland dus dan maar aan iedereen laten zien. Het hoort nou eenmaal bij het proces van ziek zijn.

Uitkijken omdat je telkens minder weerstand krijgt

Het was deze week niet alleen maar leuk. Je komt er ook achter hoe de ziekte je soms kan belemmeren in bepaalde dingen. Ik denk dat in deze tijd al helemaal door de gevolgen van corona. Je bent toch extra voorzichtig. Ik ben niet bang om griep te krijgen, als het gebeurt dan gebeurt het. Alleen mijn traject is uitgestippeld en begin december heb ik mijn laatste chemo. Dit zit zo in mijn hoofd. Ik wil begin december klaar zijn. De eerste verjaardag van mijn neefje en Kerst vieren zonder dat ik aan de chemo zit. Zorgen dus dat mijn lichaam elke keer sterk genoeg is om de chemo aan te kunnen.

Helaas mag je, als je nu verkouden bent, het ziekenhuis niet eens meer in komen, dus opletten. We zouden deze week bij mijn ouders gaan eten, alleen mijn vader voelde zich niet zo lekker. Dat zijn van die dingen die dan jammer zijn, dan kan je elkaar beter even niet zien, het is geen noodzaak om elkaar te zien, alleen wel heel erg gezellig. Even bij mijn zus op de koffie, haar kleine man is alleen acht maanden en dus ook vaak verkouden. Jawel ook hij had het deze week weer te pakken. Het zijn geen grote tegenslagen, absoluut niet. Alleen normaal gesproken was je wel naar ze toegegaan.

Ik bof maar met lieve vriendinnen

Ik vind het heerlijk om met mijn vriendinnen te zijn. Even lunchen hier, uiteten daar, lekker wijntje in de tuin en ga zo maar door. Mijn vriendinnen zijn er echt voor mij in deze tijd en dat is zo fijn. Dinsdag mocht ik heerlijk naar een vriendin toe die haar eigen schoonheidssalon ‘By Maud‘ heeft. Ik mocht heerlijk genieten van een massage. Even lekker ontspannen, dat deed mij zo goed.

Toen ik aan mijn vriendinnen, Pien, Lusan en Kirsten, vertelde dat ik borstkanker heb, kreeg ik een week later zo’n leuk cadeau. Een eigen gemaakt “bucketlist boek”. Er staan zoveel leuke dingen in die wij met elkaar gaan doen. Met onze volle agenda’s was het er de laatste tijd niet meer zo van gekomen om veel leuke dingen met elkaar te doen. Door middel van dit boek kunnen wij onszelf eraan herinneren hoe fijn het is om leuke dingen met elkaar te doen. Woensdag konden we activiteit nummer één afvinken, lekker met een bootje over de Loosdrechtste plassen, dat was genieten. We zijn aan het einde van de middag gegaan, lekkere hapjes en een wijntje meegenomen en heerlijk bijkletsen.

Weekendje weg

Als klap op de vuurpijl zijn wij ook nog een weekendje weg geweest. Vrienden van ons waren een weekje weg en hadden ons uitgenodigd om langs te komen, hoe leuk en ontzettend lief is dat! Zo zijn wij vrijdag naar het vakantiepark toegereden en zondagavond weer naar huis gegaan. Het was zo gezellig dat we nog wel langer wilden blijven, alleen chemo nummer drie staat ook weer voor de deur.

Weekendje weg: lekker varen in Zwolle!

We hebben een ontspannen weekend gehad. Heerlijk gegeten, lekker wijntjes en gin-tonics gedronken, spelletjes gedaan, heerlijk met hun kleine mannetje gespeeld, wezen varen door de grachten van Zwolle en vooral gechild. We hadden een zwembadje mee omdat het zo warm zou worden, die hebben we lekker opgezet. Echt een fantastisch weekend dus en we zeiden ook tegen elkaar dat je gewoon voelt dat je weer helemaal opgeladen bent. (Ondanks het laat naar bed gaan en de vele drankjes, haha.) Wat is het toch heerlijk om fijne vrienden om ons heen te hebben, zo ontzettend dankbaar zijn wij daarvoor. Dit vergeet je niet meer.

Helemaal ontspannen en opgeladen ben ik eergisteren chemo nummer drie ingegaan. Ik weet hoe de afgelopen twee chemo’s zijn gegaan, ik heb er dus weer alle vertrouwen in. Weer een weekje knokken, daarna weer een weekje genieten. Wij zijn er weer klaar voor! 


6 reacties op ‘Genieten, genieten, genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s