Het gaat super goed!

Het voorbereiden op de laatste chemo van de eerste reeks is goed gelukt! Het was weer een week van veel leuke dingen doen. Ook kregen we super goed nieuws van de oncoloog. Ofwel ik ben helemaal klaar voor chemo nummer vier.

Het gaat super goed

Nadat ik mij vorige week iets minder goed heb gevoeld. Ik vond dat ik iets te veel aan het klagen was, uit jullie reacties bleek dat dit wel meeviel. Het is natuurlijk ook mijn ervaringen delen van een week en die zijn nou eenmaal niet allemaal positief. Nu gaat het gelukkig weer goed. Sinds woensdag voelde ik mij weer helemaal goed en kon ik weer leuke dingen gaan doen. Er stond ook weer een afspraak bij de oncoloog op de planning. Weer even bijpraten en een controle.

Op dit moment hebben we eigenlijk weinig vragen meer over het hoe en wat van de chemo. Je weet dat alles wat je in een chemo week voelt erbij hoort, de eerste keer ben je daar nog bang voor. Nu voelt het eigenlijk altijd wel normaal. We kregen nu informatie over wanneer de MRI-scan zou zijn. Deze wordt voor half oktober gepland, spannend, maar ook iets om naar uit te kijken! Eigenlijk ook heel erg fijn. Ook gaan de gesprekken met de chirurg in oktober beginnen, hier denken we nu nog niet te veel over na, eerst focussen op de chemo. Alleen we moeten het er uiteindelijk wel over gaan hebben en beslissingen maken.

En goed nieuws! Het gaat super goed. Gelukkig! Ze voelen ook altijd of de tumor anders aanvoelt. Ik voel zelf wel dat dit het geval is, sinds kort ben ik niet meer zo bang om het te voelen. Toen ik hoorde dat het een tumor was heb ik daar wel heel veel moeite mee gehad en durfde ik er eigenlijk niet meer aan te zitten. Maar goed, mijn oncoloog voelt dus ook altijd even. De tumor voelt heel erg goed, in het begin was de tumor vier centimeter, en ook al kunnen ze het niet precies zeggen zonder een scan maar, het voelt niet meer alsof die vier centimeter is. Je zou nu niet meer zelf kunnen ontdekken dat er een tumor zit, als je het dus niet zou weten. Heel erg positief dus.

Voetbal Jören
Met z’n allen bij de voetbal van Jören kijken

Opladen en genieten

Er stonden weer heel veel leuke dingen op de planning. Altijd fijn. Eigenlijk was het een week met heel veel lunchen, haha. Ik ben daar echt gek op, heerlijk. Met mijn vriendinnen, beste vriend en schoonzusje. Het is fijn om zoveel plezier te hebben en te lachen, daar krijg je energie van. Gelukkig kan ik dat heel erg goed met mijn vriendinnen. Heerlijk een borrelavond gehad bij mij thuis, lekker wijntjes drinken. In de week van chemo drink ik helemaal niet, ik heb er dan geen behoefte aan. In het weekend daarna voel ik me altijd weer goed genoeg, van de artsen mag ik drinken maar niet te veel. Ik hou me daar redelijk aan, de ene keer is het iets meer en de andere keer minder. Nou nu had ik dus een borrelavond met de meiden en was het wat meer, je moet ook genieten.

Lunchen met vriendinnen
Lekker lunchen met vriendinnen

Het weekend was al helemaal compleet omdat Mats voor het eerst bij zijn oom en tante mocht komen logeren. We hebben er erg van genoten! Heerlijk ‘s avonds in bad doen, ‘s nachts hoor je elk geluidje. Haha, dat zijn wij natuurlijk helemaal niet gewend. Heerlijk wakker worden als je zo’n kleintje alleen maar hoort lachen en zingen. Jören vond het overigens allemaal wel heel erg vroeg en toen Mats weer lag te slapen voor zijn ochtendslaap, deed hij zijn ogen ook nog even lekker dicht. Daarna als klap op de vuurpijl met zijn allen naar de kinderboerderij geweest, ook dit vond hij prachtig. Hoe fijn zijn deze momenten. Dat geeft je zoveel energie.

Mats logeren
Weekend met de kleine draak

Opgeladen dus. Klaar voor de laatste chemo van de eerste reeks. Ze zeggen dat het zwaarste gedeelte er dan op zit. Daar ben ik heel erg blij mee, ook al viel het allemaal wel mee. Spannend hoe de wekelijkse chemo gaat worden, maar die is 8 september pas weer. Nu eerst hopen dat ik de week weer goed door ga komen.

Als je graag zo snel mogelijk mijn blogs wilt lezen dan kan dat! Als je omhoog scrolt krijg je rechts onderin een pop-up met ‘volg’. Klik daar op, vul je e-mailadres in en dan krijg ik een melding dat jij mijn blog volgt. Hoe leuk is dat!

Zie de foto hieronder. 


9 reacties op ‘Het gaat super goed!

 1. Wat fijn Annemijn dat het voorspoedig gaat, mede door jou positiviteit denk ik. Top hoe je er mee om gaat. Lieve groet Jan en Marga van Leek
  Verzonden vanaf Samsung-tablet.

  Like

 2. Ik vind je een bikkel. Wat ga je er supergoed doorheen, ik heb er zwaar respect voor hoor. We kennen elkaar niet. Ik ben een vriendin van Marina. Heb zelf ook borstkanker (gehad 2017) en precies dezelfde kuur doorlopen. Als je eens contact wilt hebben moet je Marina even mijn nummer vragen. En voor nu gewoon doorgaan. Stap voor stap, niet te ver vooruit kijken. Je gaat hartstikke goed.
  Groetjes! Marijke

  Like

  1. Hai Marijke, bedankt voor je lieve bericht. Ik heb het met Marina inderdaad weleens over je gehad. Zo nu en dan krijg ik wat tips door van haar. Vooral de mondspray van Gum!! Heel erg fijn. Lief dat je zo meedenkt. Het blijft toch altijd lastig om aan mensen uit te leggen. Dat geeft ook niets, gelukkig weet niet iedereen hoe het voelt. Vooral tips blijven geven dus, haha, ik merk dat het steeds zwaarder word. Nogmaals bedankt voor je bericht. Liefs

   Like

 3. Weer zo’n positief verhaal 😃 mooi hoor en fijn dat je zo heerlijk kunt genieten van de “kleine” maar oh zo belangrijke momenten!! Heel veel succes met de volgende kuren 👍🏼

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s