Over An

Hai lieve lezers,

Ik ben Annemijn! Yes, eindelijk is het zover: mijn eigen blog. Ik heb er lang over nagedacht om dit te gaan doen, maar nooit de stap genomen, toch is het nu zover!

Alles van je af schrijven is zo fijn (vind ik dan). Al is het een to-do list maken, of zoals ik hier ga doen; al mijn gedachten en gebeurtenissen opschrijven. Schrijven helpt als je vaak piekert of een chaoot bent en ja, dat ben ik! En hoe fijn zou het zijn als ik jou kan inspireren, kan laten lachen en huilen. Want het leven is soms heel oneerlijk, dat heb ik zelf helaas meegemaakt.

Ik ga jou hier laten zien dat mijn leven ineens op zijn kop staat, maar ik er toch het beste van ga maken!

Waarom deze blog?

Ik heb journalistiek gestudeerd, heb mijn diploma daarvoor gehaald en er vervolgens niets mee gedaan. Het heeft altijd al gekriebeld om te schrijven maar ik had telkens geen inspiratie. Toch maar weer een poging gedaan. Ik had wat geschreven op aandringen van mijn vriendinnen en ik vond het heerlijk om te doen.

Ik wilde gaan schrijven over mijn toekomst, over mijn dromen… Maar toen werd helaas mijn wereld op zijn kop gezet omdat er bij mij borstkanker is geconstateerd. 25 jaar, een hele toekomst voor je en ineens moet je een hele grote omweg gaan maken om weer terug te komen bij die toekomst. Zoveel mensen die dingen willen weten, zoveel vragen hebben en ik, die niet altijd zin heeft om overal maar op te reageren.

Vandaar deze blog. In eerste instantie om al mijn familie en vrienden op de hoogte te houden. Zo kunnen zij lezen hoe mijn week verlopen is. Maar wie weet, inspireer ik jou ook! Er zijn zoveel mensen die met deze vreselijke ziekte te maken hebben en misschien helpt het jou om er eens wat meer over te lezen.

An babbelt

Ik heb ervoor gekozen om mijn blognaam niet te linken aan mijn ziekte, mijn strijd tegen borstkanker. Uiteraard gaat het de aankomende periode over deze strijd, maar ik en alle lieve mensen om mij heen weten zeker dat ik deze ziekte uit mijn lichaam ga krijgen. Daarna wil ik ook blijven schrijven over het leven na borstkanker. Ondanks dit ben ik een gelukkig mens en weet ik dat mij een prachtige toekomst te wachten staat.. De toekomst die ik in mijn hoofd al had uitgestippeld. Ik ben gek op plannen, haha. Een toekomst met een omweg.

Dit is mijn verhaal. Ik hoop dat jij er iets aan hebt. Of niet. Ook dan hoop ik dat je het wilt lezen want voor mij is het heerlijk dat het op papier staat en niet meer in mijn hoofd zit.

Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.

Liefs, Annemijn.